AMORC în România

ANTICUL ȘI MISTIC ORDIN AL ROZA-CRUCII (A.M.O.R.C.) este o mișcare filozofică, inițiatică și tradițională mondială care își îndeplinește misiunea în cadrul Tradiției antice a Roza-Crucienilor.

A.M.O.R.C. se divizează în lume pe jurisdicții lingvistice, Administrația română înființată în 2015 ca Ordinul Roza-Cruce A.M.O.R.C. fiind aceea care controlează și conduce activitățile Ordinului în România și oriunde se vorbește limba română.

Ordinul Roza-Cruce A.M.O.R.C. este constituit, din punct de vedere legal, ca organizație non-profit (asociație) și respectă toate regulile care disciplinează o astfel de activitate. Administrația de limbă română, în baza unui acord de afiliere, s-a afiliat la Sediul Suprem al Ordinului Roza-Cruce A.M.O.R.C., cel care supraveghează activitățile Ordinului în întreagă lume și căruia Administrația de limba română îi este astfel subordonată.

Ordinul Roza-Cruce A.M.O.R.C. în conformitate cu deviza sa, «Cea mai largă toleranță în cea mai strictă independență», precizează că nu are niciun fel de legătură cu alte mișcări din România care își revendică relaționări cu Tradiția Rozacruciană sau cu Rozacrucianismul într-un sens larg, chiar dacă aceste mișcări folosesc în denumirea lor cuvântul Rozacruce sau alt termen asemănător (rozacrucian, rozicrucian, etc.). Oricum, Ordinul Roza-Cruce A.M.O.R.C. le respectă pe toate și nu interferează cu activitățile lor.