Imperator

Frater Claudio Mazzucco s-a născut la Vicenza, Italia, pe 11 mai 1960. La vârsta de 6 ani, familia sa s-a mutat în Brazilia, unde a și crescut. În liceu, era pasionat de alchimia spirituală și de probleme existențiale și a purtat multe discuții pe aceste teme cu prietenii săi și cu cea care urma să devină însoțitoarea zilelor sale – soror Bianca. Cercetările sale l-au condus să cunoască Ordinul printr-o revistă rozacruciană în 1977. El avea atunci 17 ani.

Entuziasmat de fraternitatea pe care tocmai o găsise și de lucrările mistice pe care le oferea, i s-a afiliat imediat și, în anii care au urmat, a ocupat diverse funcții, printre care Maestru de Capitul și Conferențiar Oficial. Soția sa, soror Bianca, era, de asemenea, foarte implicată în Ordinul nostru.

Inginer chimist de meserie, el s-a întors împreună cu soția și cele două fiice ale lor la Vicenza, în Italia, în 1988. Jurisdicția de limbă italiană era atunci în stadiu de dezvoltare și el a participat la diferitele activități ale Ordinului în calitate de Maestru, Monitor Regional, Mare Consilier și Conferențiar Oficial. Soror Bianca, profesoară de limbă portugheză la universitate, a continuat, de asemenea, să fie foarte activă în cadrul activităților rozacruciene, iar ambele lor fiice au devenit Colombe.

În octombrie 2008, el a fost ales de către Marea Lojă Supremă pentru a-l succeda pe frater Jean-Philippe Deterville în calitate de Mare Maestru al jurisdicției de limbă italiană și a fost instalat în funcția respectivă la Convenția Europeană de la Barcelona din 2009. A deținut această funcție în paralel cu angajamentele lui profesionale.

În octombrie 2018, Consiliul Suprem adunat la Château d’Omonville, Franța, l-ales în unanimitate pentru a-l succeda pe frater Christian Bernard ca Imperator al A.M.O.R.C. Pentru a fi pe deplin disponibil pentru îndatoririle sale rozacruciene, și-a încetat activitatea profesională. El a devenit Imperatorul Ordinului nostru de îndată ce a fost instalat pe 18 august 2019, la Convenția Mondială de la Roma.

Un pasionat al științei și al artelor, lui frater Claudio Mazzucco îi place, de asemenea, mersul pe jos, ceea ce face zilnic atât cât este posibil. A făcut chiar și adepți, întrucât unele întâlniri de lucru ale Marii Loji italiene au loc acum mergând pe jos în împrejurimile Marii Loji, în frumoasa regiune muntoasă a provinciei Abruzzo.