Mare Maestru A.M.O.R.C. ROMÂNIA

Frater Raul Passos s-a născut în Brazilia în 1983 într-o familie de origine portugheză și a copilărit pe litoralul statului Santa Catarina. La vârsta de 23 de ani a absolvit la Curitiba Școala Superioară de Muzică și Arte Frumoase a Statului Paraná și, simultan, a urmat facultatea de litere a Universității Federale a Statului Paraná. Între 2008 și 2009, a urmat un master la secția de pian în București, România. Fascinat și absorbit de România, s-a întors în Brazilia unde a început să lucreze ca traducător de română și franceză. În 2010, a început să lucreze la Marea Lojă de limbă portugheză a A.M.O.R.C. Frater Raul vorbește portugheză, română, franceză, engleză, italiană, spaniolă și rusă, stăpânind fiecare limbă la un nivel diferit.

S-a afiliat la A.M.O.R.C. în 2002, dar era deja familiarizat cu Ordinul Roza-Cruce de mai multa vreme, fiind foarte interesat de toate formele de spiritualitate și, mai presus de toate, de filosofiile orientale. În cadrul A.M.O.R.C., a îndeplinit diverse funcții, în special la Loja „Água Verde”, unde a fost Secretar, Maestru de Forum și Maestru de Pronaos. A fost, de asemenea, Maestru al Heptadei Martiniste „Água Verde” și unul dintre fondatorii Pronaosului „Curitiba-Centro”. După 7 ani de serviciu în cadrul jurisdicției de limbă portugheză a A.M.O.R.C., a fost invitat în 2016 de către frater Christian Bernard, atunci Imperator, să se stabilească în România pentru a dezvolta Administrația rozacruciană de limbă română. În 2019 a fost ales Mare Administrator al jurisdicției române și instalat ritualic în funcție de Imperator, frater Claudio Mazzucco, în februarie 2020, la sediul Marii Loji de limbă italiană.

Pe lângă muzica clasică, frater Raul este pasionat de literatură (este autorul unei cărți de poezii), animale, cultură internațională, limbi, gătit și grădinărit. Trăiește în București cu soția sa, soror Renata; cu fiul, Samuel; și cu motanul său, Pint.